Van zorginstelling naar healing environment

Healthcare Header

Equans heeft kennis van alle technische toepassingen om van jouw zorginstelling een healing environment te maken.

De gezondheid en het welzijn van patiënten en cliënten is voor zorginstellingen de kern van de totale bedrijfsvoering. Dit reikt verder dan de medische zorg die jouw medewerkers elke dag weer met veel passie en plezier verlenen.

Ook de uitstraling van jouw gebouw, aanwezige faciliteiten, het interieur en het binnenklimaat dragen positief bij aan het herstel van patiënten en cliënten. Wij noemen dat een gezond gebouw, oftewel ‘healing environment’. Onze specialisten hebben kennis van alle technische toepassingen die het comfort binnen jouw zorginstelling vergroten.

Hospital Healing Environment

Wat is een healing environment?

Hoe kun je jouw gebouw zo ontwikkelen dat de omgeving bijdraagt aan de genezing en beleving van de gebruikers? Een gebouw waarin mensen graag werken en verblijven en dat interessant is voor bestuurders en vastgoedbeheerders? Met andere woorden, hoe creëer je een healing environment?

Equans adviseert je over alle technische facetten die hierbij een rol spelen. Denk aan luchtverversing, medicinaal licht en veiligheidsmaatregelen. Maar ook aan zeer specialistische toepassingen als endoscopisch licht voor operatiekamers.

Hoe je met techniek een healing environment creëert

Wij kunnen je alle technische installaties leveren die je wenst. Maar onze experts doen meer. Wij denken mee in jouw proces en kijken samen met jou hoe wij kunnen bijdragen aan jouw doelstellingen. Waar wil jij met je organisatie naartoe? Hoe verhogen we bijvoorbeeld de patiënttevredenheid? En hoe creëren we een optimale werkomgeving voor medisch specialisten? De behoeften van jouw cliënt, patiënt en zorgverlener staan ook voor ons altijd centraal. Heb je bijvoorbeeld een voorkeur voor automatische zonwering, maar willen de ouderen in de zorginstelling liever zelf het gordijn dichttrekken? Dan zorgen wij voor een systeem dat individueel ingesteld kan worden. Zo zijn er talloze kleinschalige én grootschalige technische mogelijkheden om een healing environment te creëren binnen jouw instelling.

Voordelen van onze aanpak:

  • Cliënt en patiënt staat centraal: In al onze adviezen voor een healing environment gaan we uit van de wensen van de cliënt.
  • Meer human comfort: om de positieve beleving in een healing environment te stimuleren.
  • Imagoverbetering: met onze aanpak voor het creëren van een healing environment verbeter je het imago van jouw zorginstelling.
  • Ruime ervaring: We baseren onze innovatieve oplossingen op jarenlange ervaring in de gezondheidszorg en andere branches.

Meer weten?

Leg contact met een specialist!

Johan van Baardwijk

Marktdirecteur Healthcare

Neem contact op: