Energielabel van je kantoor verbeteren

  • Een stapsgewijze aanpak op weg naar verduurzaming
  • Zonder grote investering
Modern Gebouw Met Ramen Geopend

Breng de energiekosten voor je kantoorpand omlaag

De stijgende energieprijzen baren ons allemaal zorgen. De piek lijkt nog niet bereikt. Daarnaast speelt er van alles op het vlak van energie en duurzaamheid waarmee je als bedrijf iets wilt of zelfs moet. Neem ook de beschikbaarheid van gas of de verplichte energielabels voor kantoren die boven de markt hangen. 

Wil jij energie én kosten besparen? Dan helpen we graag!

Wacht niet tot het laatste moment en lees in onze whitepaper "Je energierekening verlagen én je energielabelplicht op orde" wat je kunt doen.

Download de whitepaper
Zakelijke Monitoring

Integrale focus

Het verplichte energielabel C voor kantoren, de onzekerheid over de beschikbaarheid van gas of de komst van een CO2-belasting die steeds hardnekkiger boven de markt hangt. Allemaal redenen voor Equans om de verduurzaming van jouw kantoorpand altijd integraal te bekijken. De enige manier om op de korte termijn je energierekening in de hand te houden én op de langere termijn te blijven voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.

Waarom wil jij een duurzame impact maken?

  • kostenbesparing in energie
  • voldoen aan wet- en regelgeving
  • een duurzame footprint

Welke duurzame impact je ook wilt maken, als Equans realiseren we de door jou gestelde doelen voor je gebouw op een kostenneutrale manier. Het vergt dus geen enorme investering. Verbeteringen betaal je namelijk vanuit besparingen die we behalen. We snappen namelijk als geen ander dat je als bedrijf kosten wilt besparen én moet voldoen aan de geldende wet- en regelgeving: nu en in de toekomst.

We komen graag langs en kunnen op meerdere onderwerpen ondersteunen.

 

Verduurzaming zonder zorgen: dit is ons stappenplan

Verduurzamen op een manier die bij jouw bedrijf past. Met vaste afspraken en voorspelbare kosten. Met grote impact op het verminderen van energieverbruik. Zonder zorgen over het beheer van utilities. Jij richt je op je organisatie, wij garanderen jouw uptime terwijl we je bedrijfsprocessen duurzamer maken en je energiestromen efficiënter. Dit noemen we Equans Geregeld.

  • Meer impact
  • Betalen per eenheid
  • Gegarandeerd

Bekijk in onze whitepaper wat we doen, wat we beloven en in welke stappen we dat voor je regelen. 

Aan de slag

Een MJOB geeft een organisatie inzicht in wanneer welk onderhoud moet plaatsvinden, wat de kosten hiervan zijn en wanneer hier geld voor zou moeten worden gereserveerd. Een MJOB geeft zo inzicht op de langere termijn in noodzakelijke investeringen in assets.

Besparen en verduurzamen begint met inzicht in je energieverbruik. Daarom hebben we de Energie Benchmark Analyse ontwikkeld. Hiermee brengen we samen met jou in kaart hoe we je energiehuishouding kunnen verbeteren en waar je energie én CO2-uitstoot je kunt besparen. 

Digitalisering 72 Dpi

Smart Energiemonitoring

Hebben jullie inzichten in jullie energieverbruik? Zijn jullie compliant? Equans heeft een methode ontwikkeld waar real-time energiemonitoring bijdraagt aan de energiedoelstellingen van jouw organisatie, genaamd Smart O&M. Daarmee voorkom je onnodig hoge kosten, voldoe je aan wet- en regelgeving en kun je verduurzamen.

Deze organisaties gingen je voor

Van label D naar label A

Fors lagere energierekening dankzij slimme keuzes

Adyen Logo

Adyen

Ontwikkeling, verduurzaming en realisatie van alle technische installaties

Veelgestelde vragen

Wat is de doorlooptijd?

Binnen een maand weet je waar je staat. Vanuit daar is de doorlooptijd van de maatregelen verschillend, maar heb je wel in beeld wat er nodig is.

Welke investering is nodig?

We passen het principe van 'Betalen met besparing' toe, dus je kunt verduurzamen zonder grote investeringen. 

Wanneer moet ik voldoen aan de energielabel C verplichting?

Alle kantoren van 100 m2 of groter moeten per 1 januari 2023 een energielabel C of hoger hebben. Er zijn echter uitzonderingen. Bekijk hiervoor de beslisboom die RVO heeft opgesteld.

Interesse?

Wil jij voldoen aan het energielabel C of inzicht in je huidige prestaties om zo energie te besparen? We gaan graag vrijblijvend met je in gesprek. Neem hieronder contact met ons op.