Inzicht, optimalisatie en innovatie van jouw productieproces?

 • Volledig voorbereid op de kansen van Industrie 4.0
 • Kwaliteits- en capaciteitsoptimalisatie en energiebesparing door AI
 • Realtime inzicht in het productieproces door BI en OEE
 • Volledig geïntegreerd MES/SCADA/PLC-platform
EQUANS Key Visuals Industrie

Met de Equans Smart Factory ben je Industrie 4.0 ready

De Equans Smart Factory is een slim en volledig geïntegreerde MES/SCADA/PLC-oplossing op maat waarmee we jouw batch- en continu processen optimaliseren. Equans Smart Factory is gebaseerd op de industrie 4.0-principes ISA-88 en -95. Lees hieronder alles over onze oplossing of download onze gratis whitepaper over de kansen van industrie 4.0. 

Whitepaper Kansen Industrie 4.0

Inzicht en kwaliteit

Equans Smart Factory heeft een breed palet aan optimalisatie tools zoals een geïntegreerde OEE, een bottleneck analyse tool en een BI-omgeving die naadloos samenwerken met MS power BI. Hierdoor heb je altijd realtime en volledig inzicht en ben je in staat de productieprocessen te optimaliseren. Door verbeterde besturing van je processen en door AI verbeter je de capaciteit en kwaliteit van het eindproduct en verlagen we het energieverbruik en de kosten.

Ervaren specialisten

Equans is dé automatiseringsspecialist in de feed- & foodindustrie: onze adviseurs en ontwikkelaars hebben diepgaande kennis van zowel het proces, de technologie als klantbehoeften. Daarom kunnen wij echt het optimale rendement uit je productieproces halen. Bij Equans zijn we ervan overtuigd dat eenduidige oplossingen en standaardisatie voor een slimme manier van werken zorgt. Equans Smart Factory heeft daarom een breed aanbod aan gestandaardiseerde functies, waarmee we flexibel ieder productieproces kunnen inrichten afgestemd op jouw behoeften en praktijk.

20201026 Predictive Maintenance
Zwanenber 540X430

Voordelen Equans Smart Factory

 • Industrie 4.0 ready
 • Volledig geïntegreerd MES/SCADA/PLC platform
 • Lean verbeterproces door BI, OEE, AI, bottleneck analysetool
 • Tot 12 uur automatische productieplanning door APS-module
 • Cyber security platform met periodieke updates
 • Werkt op alle MS-Windows versies, VMware ESX en Linux
 • Bevat alle ontwikkeltools voor eigen aanpassingen
 • 24/7 ondersteuning op software

Equans Quickscan Industrie 4.0

Wil je weten in hoeverre je de kansen van Industrie 4.0 al benut? Doe dan onze gratis Equans Quickscan Industrie 4.0. Deze is gebaseerd op het Data Maturity Model van Gartner en bestaat uit 4 levels: Descriptive, Diagnostive, Predictive en Prescriptive. Na het beantwoorden van de vragen weet je in welke mate je aan de levels voldoet en ontvang je van onze specialist een advies welke kansen je nog kan benutten.   

Doe de Equans Quickscan Industrie 4.0

130 klanten wereldwijd

Of het nu gaat om een ERP-koppeling, tracking & tracing of inzicht geven in uw proces: de Equans Smart Factory kan het allemaal aan. Van inname van grondstoffen, doseren, handmatig afwegen, mengen in batch en continue processen tot en met verpakken van eindproducten. Niet voor niets hebben al meer dan 130 bedrijven wereldwijd voor Equans Smart Factory gekozen, waaronder:

Cover Industrie 4.0

Download onze gratis whitepaper

Meer weten over de kansen van industrie 4.0?

Meer weten?

Neem contact op om meer te weten te komen over Equans Smart Factory. 

Rikkert Gerits

Manager Industriele Automatisering

Neem contact op:

Rikkert Gerits

Manager Industriele Automatisering