Laden op de zaak

Een slimme oplossing voor het elektrische wagenpark

  • ​Betrouwbaar beheer en onderhoud voor de gehele levensduur
  • Helder inzicht in het verbruik van het laadplein​
  • Besparing van energie en kosten met onze smart charging oplossingen​
Laden Garage

Onze expertise binnen de zakelijke markt

Equans realiseert laadinfrastructuur op maat voor elke onderneming. We creëren technische oplossingen die zowel passen bij de huidige situatie als bestendig zijn voor de toekomst. Met onze smart charging diensten kunnen we de connectie maken met kantoorpanden en eventuele zonnepanelen. Zo halen we het maximale uit de beschikbare energie en besparen we kosten.

Laadoplossingen Rotterdam (12)

Smart Charging

Equans biedt verschillende smart charging diensten zoals ‘dynamic load balancing’ waarmee we continu het verbruik van een laadplein aanpassen op de beschikbare energie. Zo benutten we de energie optimaal en voorkomen we onnodige kosten.

img_20190812

Beheer en onderhoud

Om er zeker van te zijn dat de laadstations van onze klanten altijd werken zijn onze monteurs 24/7 beschikbaar om eventuele storingen te verhelpen. Bovendien zijn wij met 5.500 medewerkers in Nederland altijd in de buurt!

E Mobility Laadplein Dordrecht (2) (1)

Laden 'as a service'

Grote uitgaven aan laadinfrastructuur op de zaak voorkomen? Equans biedt de mogelijkheid om laadinfrastructuur ‘as a service’ te gebruiken. Wij doen de investering en de EV-rijder betaalt een marktconform tarief per geladen kWh. 

Slim laden loont

Door toepassing van verschillende technologieën en samenwerking met meerdere partners kunnen wij de nieuwste innovaties binnen de e-mobility markt bieden. In ons Charge Lab in Dordrecht testen we dagelijks nieuwe hard- en software oplossingen om kostenbesparingen, schaalbaarheid en flexibiliteit te kunnen realiseren bij onze klanten. 

De laadstations die Equans bij haar klanten plaatst zijn standaard uitgerust met de smart charging functionaliteit. Bovendien bieden wij gedurende de levenscyclus van de laadstations relevante updates aan in onze beheer en onderhoud dienstverlening zodat onze klanten blijvend profiteren van de nieuwste innovaties.

Lees meer over ons Charge Lab
Hulshoff Ge Ntegreerd Energiesysteem (2)
Duurzame Carport Zonnebos Achmea 2020 1Groot

Integrale aanpak

Het laden van een toenemend aantal elektrische voertuigen resulteert in een hogere energievraag. Het is goed mogelijk dat de energieaansluiting hier niet voldoende ruimte toe biedt. Wanneer er door drukte op het energienet geen mogelijkheid is de lokale netaansluiting te verzwaren onderzoeken wij graag alternatieve oplossingen voor onze klanten.  

Equans is marktleider in technische dienstverlening in Nederland en biedt naast laadinfrastructuur ook oplossingen voor energie management, energie opslag en lokale energie opwek. Zo bieden wij onze klanten voor elke situatie een totaaloplossing op maat.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je de mogelijkheden verkennen? Neem contact met ons op.

Iris van Dam​

E-mobility Consultant

Neem contact op:

Iris van Dam​

E-mobility Consultant