Equans verzorgt duurzame technische dienstverlening voor het nieuwe hoofdkantoor van Adyen

Hudsonsbay Adyen 1

In hartje Amsterdam is een voormalig warenhuis omgebouwd tot het nieuwe hoofdkantoor van online-betaalplatform Adyen. Het gaat om drie winkelpanden met een vloeroppervlak van 16.000 vierkante meter, die geschikt worden gemaakt voor 1.200 werkplekken. Equans adviseert, ontwerpt, ontwikkelt, engineert, verduurzaamt en realiseert alle technische installaties.

 

Meer weten over onze dienstverlening
  • 2021
  • Adyen

Totaalpakket aan expertise

De opdrachtgever koos voor Equans vanwege haar expertise, projectmatige aanpak, flexibiliteit en proactieve houding. Equans is het aanspreekpunt voor alle installatietechnische werkzaamheden. Dat betekent dat veel technische disciplines betrokken zijn; van gebouwautomatisering, werktuigbouwkunde, elektrotechniek, brandbeveiliging, security, ICT, meet- en regeltechniek, TIS (technische inspecties) en engineering tot de (design)verlichting. 

Adyen Logo

We werken van de bovenste verdiepingen naar beneden; is de ene ploeg klaar, dan komt de andere er direct achteraan. Zo werken we in een treintje en in sneltreinvaart achter elkaar aan.

Roy Leegwater
Projectleider Equans
Breeam

Verduurzamen

De opdrachtgever wil de winkelpanden aan het Rokin 21, Rokin 49 en Nes 72 (de Vleeshal) waar mogelijk verduurzamen. “Alle installaties worden vervangen of aangepast volgens de duurzaamheidseisen van BREEAM Very Good”, aldus Leegwater. “Door zonnepanelen te plaatsen en de restaurantkeuken anders te ontwerpen, worden Rokin 49 en de Vleeshal gasloze gebouwen.” Installaties worden zoveel mogelijk hergebruikt, zoals de brandmeld- en sprinklerinstallatie. De koelmachine op het dertig meter hoge dak moest wel worden vervangen, maar krijgt een tweede leven, want “weggooien is zonde”. Leegwater: “Deze installatie gaat terug naar de fabrikant. Daar wordt hij gerefurbished en vervolgens ingezet voor de koeling van een ander kantoorgebouw

Meer weten?

Benieuwd hoe we jouw bedrijfsvoering op maat verduurzamen? Neem contact via onderstaand formulier. We staan klaar om je te helpen!

Neem contact op: