Slimme Cameras Copyright Dudink

Equans adopteert slimme couveusecamera bij Wilhelmina Kinderziekenhuis

02 februari 2023

Equans heeft een slimme camera geadopteerd voor een couveuse bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Dankzij de camera blijven ouders dag en nacht in contact met hun pasgeboren kindje. Ook familieleden en andere naasten kunnen zo op afstand meekijken en meeleven. Met de adoptie heeft het WKZ een jaar lang een camera voor één couveuse.

Warm verblijf

Voor Equans is de adoptie een logisch vervolg op de al bestaande bedrijfsvriendschap via Stichting Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis en de mooie projecten voor het ziekenhuis zoals alle technische installaties voor 3 extra OK’s. “Wij zijn ons als grote technisch dienstverlener bewust van onze positie en verantwoordelijkheid in de maatschappij”, vertelt Gerrald Gommers, directeur regiobedrijf Utrecht bij Equans. “We vinden het belangrijk om écht iets te betekenen. Via de bedrijfsvriendschap investeren we al jaren in wetenschappelijk onderzoek, vernieuwende behandelingen en een warm verblijf voor patiënten, familie, ouder en kind. De adoptie van deze belangrijke camera sluit daar mooi bij aan.”

 

Grootste wens

Het WKZ zet de camera in op de nieuw te bouwen Neonatale Intensive Care NICU. “We zijn erg blij met de adoptie van een slimme couveusecamera door Equans”, vertelt Pascale Broks, directeur Stichting Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis. “Met één camera kunnen we meerdere gezinnen helpen. “Onze grootste wens is een slimme camera voor iedere couveuse op de NICU. Doordat Equans één slimme couveusecamera financiert, zoeken we nu nog geld voor de laatste vier camera’s”, besluit Pascale.

Camera’s ín de couveuse

De slimme camera maakt geluid en beeld in twee richtingen mogelijk en daarmee overleg met zorgmedewerkers op afstand. Ook maken de camera’s heldere beelden in het donker, waarbij ze alle bewegingen van de baby, huilen en zelfs een epileptische aanval detecteren. Omdat de camera’s ín de couveuses worden geplaatst, zien zorgmedewerkers – zelfs als de couveuse is afgedekt met een dekentje – wanneer de baby wakker is en dus verzorgd kan worden.

Campagnebeeld Web Copyright Vrienden UMCU WKZ

Dag en nacht verbinding met de intensive care

Jaarlijks komen zo’n 600 baby’s die te vroeg, ziek of veel te klein geboren worden op de NICU van het WKZ terecht. Baby’s die 24 uur per dag zeer intensieve zorg nodig hebben en die vaak vechten om te overleven. Om ouders de gelegenheid te geven dag en nacht bij hun pasgeboren kindje te zijn, plaatst het WKZ een slimme camera in de couveuse.

 

Fotografie copyright: Vrienden UMCU WKZ

Illustratie copyright: Dudink

Ook interessant

FourCare levert nieuw Radboudumc op

Equans maakt stappen in de digitalisering van maintenance samen met PlanRadar