RM20220719 Polikliniek Toegang

Tijdelijke huisvestingsoplossing voor Canisius Wilhelmina Ziekenhuis

24 augustus 2022

Vanwege de modernisering van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen maakt het ziekenhuis gebruik van flexibele huisvesting. In mei is een polikliniek voor gynaecologie naast het bestaande ziekenhuis opgeleverd. Deze is gerealiseerd in opdracht van De Meeuw voor CWZ.

Van binnen én van buiten is bijna niet te zien dat het gaat om tijdelijke huisvesting. De Meeuw is gespecialiseerd in tijdelijke modules en werkt al jaren nauw samen met Equans voor realisatie van (tijdelijke) poliklinieken, maar ook van woningen, onderwijslocaties en andere huisvestingsoplossingen.

Alle technische installaties verzorgd

In Nijmegen heeft Equans alle technische installaties in de nieuwe polikliniek ontworpen in samenwerking met REICHEALTH. Een team van engineers heeft zich uitvoerig gebogen over het ontwerp van de klimaatinstallatie voor de vereiste luchtverversing in de ruimtes. Vervolgens heeft Equans ook de aansluitingen op de bestaande bouw op zich genomen. Vanuit de elektrotechniek zijn onder meer de verlichting, elektra, luchtbehandeling en algehele bekabeling gerealiseerd. Ook installaties zoals verwarming, koeling en boilers zijn door Equans aangesloten.

Afwerking op locatie

Frans Tuerlings, projectleider van Equans, vertelt over dit proces: “De modules zijn deels voorbereid op de locatie van De Meeuw in Oirschot en vervolgens aangesloten op de bestaande installaties van het ziekenhuis. Een groot deel van de elektrotechnische werkzaamheden bereiden we al voor op de productielocatie. Maar zodra de module op locatie is kunnen we echt aan de gang. Dan sluiten we bijvoorbeeld de koeling en verwarming aan zoals ontworpen voor de medische classificatie van deze ruimtes. We zijn daarbij als team van elkaar afhankelijk. Een goede planning, ook in afstemming met leveranciers, is essentieel vanwege lange levertijden en schaarste aan materialen.”

 

RM20220719 Polikamer CWZ

Modulair opgebouwd

Een belangrijk uitgangspunt bij deze nieuwe polikliniek is het welzijn van de patiënt en het creëren van een veilige werkomgeving voor medewerkers van CWZ. Dit is naar grote tevredenheid van de klant gelukt. De ruimtes voldoen aan dezelfde eisen als de bestaande bouw wat betreft o.a. veiligheidsnormeringen. Bovendien is de polikliniek zo modulair opgebouwd dat in de toekomst De Meeuw extra bouwlagen kan toevoegen.

Voor dit project trok Equans nauw opgetrokken met opdrachtgever De Meeuw en projectmanagementorganisatie REICHEALTH die het project begeleidde. En uiteraard ook met het ziekenhuis met als resultaat een toekomstbestendig gebouw.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project of over onze dienstverlening? Neem dan contact op met Bas.

Bas den Exter van den Brink

Salesmanager Zuid-Nederland

Neem contact op:

Bas den Exter van den Brink

Salesmanager Zuid-Nederland