Optimaliseer jouw productieproces met de Smart Factory

  • Inzicht in het productieproces
  • Modulair software platform
EQUANS Key Visuals Industrie

Net nieuw en al wereldberoemd

Bekijk onze nieuwe reclamecampagne

Bekijk het hier!

Smart Factory-technologie

De Smart Factory is het antwoord op de huidige, uitdagende ontwikkelingen in de markt. Door internationale concurrentie en stijgende grondstof- en energieprijzen staan marges onder druk. Daarnaast wordt beheersing van kwaliteit en kosten door een toenemende vraag naar flexibiliteit een steeds grotere uitdaging. De behoefte om de vinger aan de pols te houden neemt toe. Het realtime monitoren van het productieproces en generen van managementrapportages wordt dan ook steeds belangrijker.

Modulair software platform

Een maximaal geoptimaliseerd productieproces geeft je een voorsprong op de concurrent. Met onze Smart Factory richten wij je productieprocessen zo duurzaam, energiezuinig en efficiënt mogelijk in. Met ruimte voor flexibiliteit en de garantie van kwalitatief hoogwaardige productie.

De Smart Factory is een bewezen en schaalbaar modulaire software platform voor het automatiseren van batch en continue processen. Het is een combinatie van PLC control, SCADA visualisatie, batch handling, historische data en MES functionaliteit - allemaal in één oplossing geïntegreerd.

Het platform bestaat uit generieke bouwstenen die specifiek samengesteld kunnen worden voor het automatiseren van de productieprocessen in de industrie.

20201026 Predictive Maintenance
Zwanenber 540X430

De voordelen op een rij

  • Inzicht in het productieproces: Het hele productieproces en alle procedures worden op maat ingericht op basis van de ISA 88 en ISA 95. Met KPI-managementdashboards en BI-tooling heeft u grip op uw data, product en productiemiddelen.
  • Optimale kwaliteit: Door geïntegreerde kwaliteitsmetingen, contaminatiecontrole op artikel en nutritioneel niveau en volledige tracking & tracing.
  • Energie-optimalisatie: Door efficiëntere inzet van machines en door ingebouwde optimalisatie tool.
  • Webbased SCADA, realtime trending, documentbeheer en MES functies volledig geïntegreerd.
  • Geïntegreerd met uw kantoor: Door het koppelen van ERP-systemen aan de productievloer realiseren wij een fabriek met zo min mogelijk fouten en papiergebruik.
  • Inclusief complete ontwikkelomgeving: Hierdoor zijn kleine wijzigingen door eigen personeel mogelijk.
  • Optimaal ingericht: Door analyse van uw fabriek en de productiedata en advies over haalbare verbetermogelijkheden.
  • Maatwerk: Ieder bedrijf en iedere productie is anders en kent daarom andere eisen en wensen.

Ontwikkeld door specialisten

De Smart Factory is ontwikkeld door gespecialiseerde engineers in de MES Expert Center, onderdeel van de afdeling Industriële Automatisering in Nederland. Onze MES oplossing is volledig ontwikkeld voor het controleren van de gehele productie in een voederfabriek: van de inname van grondstoffen tot het verladen van bulkvrachtwagens. Het vindt zijn oorsprong in de veevoeder industrie, maar wordt tegenwoordig ook toegepast in andere industrieën zoals de chemie en de voedselverwerking.

Digitalisering CAD Computerscherm Mensen Aan Het Werk 72 Dpi

Meer weten?

Neem contact op met Rikkert om meer te weten te komen over de Smart Factory. 

Rikkert Gerits

Manager Industriele Automatisering