Wek zelf zonne-energie op

  • Meer dan 50 zonneparken gerealiseerd
  • Ontzorging: van advies tot aanleg tot onderhoud
  • Opbrengstgarantie
Zonnepanelen BIC Campus Eindhoven 72 Dpi

Ontdek de mogelijkheden voor het duurzame opwekken van je eigen zonne-energie

Steeds meer organisaties overwegen het investeren in een eigen zonnepark. Enerzijds omdat bedrijven op termijn zelf een vorm van duurzame opwekking moeten hebben en anderzijds omdat eigen energie een waardevolle inkomstenbron kan zijn en een rendabele investering.

Bij Equans hebben we ruime ervaring in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van zonneparken van klein tot groot. Graag komen we in gesprek om te kijken welke oplossing het beste past bij jouw situatie.

De mogelijkheden

Wij bieden een het totaalpakket van aanschaf, installatie en onderhoud van zonnepanelen. Ook kunnen wij ondersteunen op het gebied van subsidies en financiƫle regelingen, zodat het rendement op de investering nog verder zal verbeteren. Ontdek hieronder een scala van mogelijkheden voor de realisatie van zonne-energie.

Zonnepanelen Kantoor Rotterdam

Zon op dak

Heb je een groot dakoppervlak, dan kan dat een ideale plek zijn voor jouw eigen zonnepark.

Zonnepanelen Terrein

Zon op een terrein

Heb je een stuk grond over wat (tijdelijk) niet gebruikt wordt, dan is het mogelijk om hier een zonnepark aan te leggen.

Heb je geen plaats op het dak, maar wel een groot parkeerterrein? Dan is het mogelijk om daar een zonnepark aan te leggen.

Veilige zonne-energie; brandveiligheidsoplossing voor Elektrisch Vervoer (EV) en zonnepaneel-installaties (PV)

Equans heeft een integrale brandveiligheidsoplossing voor Elektrisch Vervoer (EV) en zonnepaneel-installaties (PV). Deze slimme oplossing richt zich op het vroegtijdig detecteren van mogelijk branden bij (geparkeerde) elektrische voertuigen in parkeergarages en bij PV-installaties, bijvoorbeeld op daken van distributiecentra.

De branddetectieoplossing zet in op een ultrasnelle detectie van warmteontwikkeling. Bij een verdachte temperatuurstijging stuurt het detectiesysteem automatisch een melding naar een brandmeldinstallatie en/of ontruimingsalarminstallatie. Deze tijdwinst kan een mogelijke kettingreactie van brandende accucellen bij EV-voertuigen en/of en andere grote schade aan gebouwen worden voorkomen. De oplossing helpt de energietransitie daarmee veilig vooruit!

omschrijving van de header afbeelding
Zonnepark westeinde oplevering

Geen omkijken naar

Wij regelen alles op het gebied van advies, installatie, beheer, subsidies en fiscaliteit. Wij werken onafhankelijk en volgens alle normen wat betreft techniek en veiligheid.

Wij zijn zelfs in staat om voor je te investeren. We worden dan gedurende 16 jaar partner en eigenaar van het systeem. Daardoor loop je als ondernemer geen risico. Je ontvangt 16 jaar lang een maandelijkse betaling voor dak- of grondhuur, per MWh opgewekte zonnestroom. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om de groene stroom van het zonnepark direct te verkopen aan jouw klanten of direct omwonenden, zodat iedereen kan meeprofiteren van de opbrengsten van het zonnepark.

Meer weten?

Meer weten over de mogelijkheden van Equans? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Joost Tolkamp

Teamlead Solar

Neem contact op:

Joost Tolkamp

Teamlead Solar