21057 ENG PROJECTFILM LEIMUIDERBRUG 210624.00 01 48 21.Still007

Equans van start met onderhoud klimaatinstallaties Defensie

28 september 2021

Onlangs zijn de specialisten van Equans gestart met de voorbereiding van twee omvangrijke onderhoudscontracten voor klimaatinstallaties op 40 Defensielocaties. Het gaat om een mooie nieuwe opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf, wiens circulaire en duurzaamheidsambities naadloos aansluiten op de dienstverlening en expertise die Equans graag biedt.

Equans is met ingang van 1 januari 2022 verantwoordelijk voor alle onderhoudswerkzaamheden aan de klimaatinstallaties van Defensie in de provincies Gelderland en Flevoland. Het gaat om een raamcontract voor 140 miljoen euro met een maximale looptijd van 8 jaar.

Jeroen Beks, Account Director bij Equans, is erg blij met deze opdracht: “Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van het onderhoudsproces bij defensie. De eerste zorg is om verouderde assets de komende 8 jaar te laten voldoen aan alle wet- en regelgeving. Maar daarbij is de inzet om méér te doen dan alleen levensverlengend onderhoud van de klimaatinstallaties.”

Zorg voor duurzaamheid in goede handen
“Het Rijksvastgoedbedrijf heeft ook doelstellingen voor het optimaliseren van installaties voor energiezuinig presteren. En vanuit de circulaire ambitie is er veel aandacht voor innovatief gebruik van grondstoffen. Hierbij komt onze kennis en ervaring met recyclen van materialen en mogelijk hergebruik van componenten goed van pas. Onze collega’s denken bij de term refurbished niet als eerste aan hun mobiele telefoon. Ook bijvoorbeeld warmtepompen kunnen prima een tweede leven leiden. Wij denken aan innovatieve oplossingen in de hele keten en maken daarvoor gebruik van alle expertise die we in huis hebben. Bij Equans is de zorg voor duurzaamheid in goede handen!”

Relevant nieuws

Het hijsen van de vlag, met v.l.n.r. Arjan Sixma, Directeur Operatie Noord-Nederland bij Equans, Ate van der Zee, Voorzitter RvB UMCG, Geert Klein Lebbink, Adjunct-directeur bij Trebbe Bouw en John Ottens, Directeur Integrale Projecten regio Noord bij BAM Bouw en Techniek © foto Digna ten Napel

FourCare levert nieuw Radboudumc op

Equans maakt stappen in de digitalisering van maintenance samen met PlanRadar