Article Media Economia Circolare

‘Helpt drang en dwang richting de circulaire economie?’

11 februari 2022

Het Planbureau voor de Leefomgeving rapporteert dat er nog veel moet gebeuren om de forse ambitie van een volledig circulaire economie in 2050 te realiseren. Het aandeel circulaire bedrijvigheid in de Nederlandse economie is niet gestegen. ‘Drang en dwang’ zijn nodig voor een beleidsintensivering rondom de circulaire economie. Daarmee zijn bedrijven zeker in beweging te krijgen, want wet- en regelgeving zijn een belangrijke factor om stappen te kunnen zetten. Maar een algemeen circulair bewustzijn is minstens zo belangrijk voor verandering.

Download onze whitepaper over de circulaire economie

Van Lineair naar Circulair

We zijn gewend aan een lineaire economie. We maken iets, gebruiken het en gooien het daarna weg. Het systeem werkt en heeft ons veel gebracht, maar het is hard toe aan verandering. Hoe verander je een dergelijk complex systeem? Dat doe je in de eerste plaats met elkaar, direct in het primaire proces. De verandering vindt plaats op de werkvloer.

omschrijving van de header afbeelding

Sustainability games

Met Sustainability.games en in samenwerking met onze operationele medewerkers hebben we een serious game ontwikkeld op het gebied van circulariteit. Wat is jouw impact en welke keuzes kun je maken in je dagelijkse werk? De zes modules worden afgesloten met het examen. Ben je geslaagd? Dan ben je een officiële ‘circuleraar’ en kun je collega’s, klanten en leveranciers de kneepjes van circulariteit bijbrengen.

Dit jaar rollen we de ‘circuleraar’ uit bij diverse klanten, want de eerdere pilots hebben het gewenste effect gehad bij onze medewerkers. Er ontstonden de juiste gesprekken thuis en op de werkvloer.

Zelf zien wat je impact is? Speel deze game:

Bron Instock.Nl (450 X 450 Px) (2)

Meer weten?

Download onze whitepaper of neem contact op met Frank van Beijnen.

Neem contact op:

Ook interessant