21057 ENG PROJECTFILM LEIMUIDERBRUG 210624.00 01 48 21.Still007

Equans doneert gereedschap aan Utrechtse Beroepentuin in kader van social return en circulariteit

10 januari 2022

Equans heeft aan de Beroepentuin in Utrecht 14 gevulde gereedschapskoffers gedoneerd. Het afgelopen jaar vervingen we op het Utrechtse Amadeus Lyceum de luchtbehandelingskasten voor energiezuinige varianten en in het aanbestedingsbeleid van die gemeente is bepaald dat een percentage van de opdrachtsom van bepaalde projecten moet worden besteed aan social return. Equans koos voor een donatie aan de Beroepentuin.

De Beroepentuin schoolt mensen met enige afstand tot de arbeidsmarkt bij en helpt ze aan een betaalde baan. In het kader van duurzaamheid en circulariteit heeft Equans voor gebruikt gereedschap gekozen dat nog veilig te gebruiken is maar binnen Equans is vervangen door nieuw gereedschap.

Samenwerking
“De gereedschapskoffers waren meer dan welkom”, zegt Steven van Haarlem, Klantteammanager in regio Utrecht bij Equans. “En met het geven van het gereedschap is het contact ook niet voorbij. We zijn nu aan het kijken of we ook elektrisch gereedschap kunnen doneren. Zo kunnen de leerlingen die in de Beroepentuin werken, ook hiermee leren werken.” Van Haarlem ziet ook volop mogelijkheden voor verdere samenwerking: “Monteurs van Equans kunnen bijvoorbeeld optreden als gastdocent bij de Beroepentuin en de leerlingen kunnen als vrijwilliger een dag meedraaien met een monteur. Een andere optie is dat collega's aan de slag kunnen als coach of leermeester. Zo kunnen we elkaar mooi helpen in deze tijd waarin het lastig is om aan technische vakmensen te komen.”

Relevant nieuws

FourCare levert nieuw Radboudumc op

Equans maakt stappen in de digitalisering van maintenance samen met PlanRadar