Samen werken aan een duurzaam bereikbaar Nederland

Slimme Brug Assistent

Boombrug3

Veiligere bruggen dankzij innovatieve oplossing

Nederland kent honderden beweegbare bruggen die in enige vorm op afstand worden bediend. Met de ‘Slimme Brug Assistent’ worden beweegbare bruggen nauwlettend gemonitord, waarbij de combinatie van slimme sensoren en kunstmatige intelligentie de brugbedienaar een extra paar ogen biedt. Onverwachte afwijkingen worden direct gesignaleerd waardoor de bedienaar kan ingrijpen. Het resultaat? Een veilige brugomgeving, een betere doorstroming van het verkeer én minder belasting voor de brugbedienaar.

Icentrale Centrale Bediening Van Tunnels Bruggen En Sluizen Full

Het bedienproces: belangrijk en complex

Steeds vaker worden bruggen bestuurd vanuit verkeerscentrales, dit maakt het bedienproces belangrijker en complexer. De brugbedienaar is altijd alert maar in sommige omstandigheden kunnen situaties ontstaan waardoor hij vanuit de centrale onvoldoende zicht kan hebben op de situatie. Denk aan zichtbeperkende omstandigheden zoals zware regen, dichte mist, een laagstaande zon of duisternis of een onverwachte gebeurtenis. De sensoren van de Slimme Brug Assistent ondersteunen de brugbedienaar in deze situaties. Bij een onverwachte afwijking ontvangt de brugbedienaar direct een melding zodat hij kan anticiperen op de gebeurtenis.

Oplossing in beeld

De implementatie van onze oplossing kent een korte doorlooptijd en aanpassingen aan de bestaande brugsystemen zijn niet nodig. Benieuwd hoe het werkt? In deze animatie laten we zien hoe de Slimme Brug Assistent de brugbedienaar ondersteunt en bijdraagt aan een veilige omgeving.

Header Slimme Brug Assistent

De voordelen

  • Hogere veiligheid op en rondom de brug
  • Minder belasting voor de brugbedienaar
  • Zorgt voor betere bereikbaarheid en doorstroming van het verkeer
  • Werkt in alle weersomstandigheden, zowel dag als nacht
  • Aanpassingen aan bestaande brugsystemen zijn niet nodig
  • Implementatie kent een korte doorlooptijd
  • Kan op verschillende typen sensoren toegepast worden
  • Voorkomt potentiële ongevallen met persoonlijk letsel of materiele schade

Bewezen in de praktijk

Met de Slimme Brug Assistent dragen we bij aan meer verkeersveiligheid en een betere doorstroming op en rond de bruggen van Nederland. Een mooie aanvullende ondersteuning die bijdraagt aan het voorkomen van potentiële ongevallen en zorgt voor minder belasting bij brugbedienaars.

Referenties van de Slimme Brug Assistent

De gemeente Rotterdam werkt aan het veiliger openen en sluiten van bruggen. Bij deze proef werkt Rotterdam samen met Equans en SmarterVision. Rotterdam overweegt of het systeem ook op andere bruggen kan worden getest.

Lees hier het hele verhaal.

‘Equans biedt een prachtig innovatieve oplossing’ volgens Maarten Burggraaf, wethouder Economie, Financiën en Evenementen van de gemeente Dordrecht. ‘Ik vind het mooi om te zien hoe deze slimme technologie de brugbedienaars beter kan ondersteunen en onverwachte momenten op een brug kan signaleren.

Lees hier het hele verhaal.

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Ivan Grozdanov

Accountmanager

Neem contact op:

Ivan Grozdanov

Accountmanager