21057 ENG PROJECTFILM LEIMUIDERBRUG 210624.00 01 48 21.Still007

Equans wint tender voor onderhoud aan alle laagspanningsinstallaties van Defensie in heel Nederland

12 januari 2022

Equans, wereldwijd marktleider in technische dienstverlening, onderhoudt vanaf 1 april alle laagspanningsinstallaties van Defensielocaties in heel Nederland. Het Rijksvastgoedbedrijf, de vastgoedorganisatie van de Rijksoverheid, gunde alle vijf onderhoudscontracten aan Equans. Het betreft een raamcontract met een maximale omvang van 330 miljoen euro en een maximale looptijd van acht jaar. Het is een mooi vervolg op de eerder gewonnen tender voor het onderhoud van de klimaatinstallaties op 41 locaties van Defensie in Gelderland en Flevoland.

Meer dan onderhoud
Equans wordt met dit contract verantwoordelijk voor alle onderhoudswerkzaamheden op alle Nederlandse Defensielocaties. “Maar het gaat verder dan alleen de uitvoering van inspecties en onderhoud”, vertelt Jeroen Beks, Account Director bij Equans. “We nemen ook de duurzaamheidsopgave van het Rijksvastgoedbedrijf mee, die naadloos aansluit bij de ambitie van Equans. Equans voert binnen de contracten niet alleen het preventief en correctief onderhoud uit, maar ook modificaties en projecten”.

Duurzaamheid in goede handen bij Equans
De eerste opdracht is om – met modificaties – verouderde assets de komende acht jaar te laten voldoen aan alle wet- en regelgeving. Jeroen Beks: “Onze inzet is daarbij om méér te doen dan alleen levensverlengend onderhoud van de laagspanningsinstallaties. Binnen de contracten is er ook oog voor duurzaamheid waarbij in dit specifieke geval gekeken wordt naar de toepassing van circulariteit. Voor veel opdrachtgevers is dit niet vanzelfsprekend, maar bij Equans is deze zorg voor duurzaamheid in goede handen.”

Stap verder komen
Equans ziet de gegunde contracten als een mooie kans het Rijksvastgoedbedrijf te helpen bij haar doelstellingen: energiezuinig presteren en – vanuit de circulaire ambitie – innovatief gebruik van grondstoffen. Jeroen Beks: “Hierbij komen onze kennis en ervaring met de introductie van circulaire services, recyclen van materialen, mogelijk hergebruik en inzet van her te gebruiken materialen goed van pas”.