21057 ENG PROJECTFILM LEIMUIDERBRUG 210624.00 01 48 21.Still007

Nieuwe compliance-oplossing voor slimmer gebouwbeheer biedt grip op brandveiligheid

20 december 2021

Equans introduceert een nieuwe service-oplossing die brandwerende doorvoeren slimmer maakt; de Senbased slimme sparing. Deze sparing is voorzien van een detectiesensor en biedt maximale grip op het beheerproces van brandveiligheid in gebouwen. De slimme sparing is de eerst gelanceerde oplossing uit een serie compliance-oplossingen, waaraan Equans momenteel ontwikkelt.

“Na een succesvolle pilot is de slimme sparing een zeer waardevolle toepassing gebleken. De veiligheid van onze patiënten is erg belangrijk en brandveiligheid is daar een groot onderdeel van. Met deze oplossing houden we brandveiligheid inzichtelijk en onder controle”, aldus René Bleeker, directeur Projectbureau Bouwzaken bij het Radboudumc.

Over de slimme sparing
De Senbased slimme sparing kan brandwerende doorvoeren op afstand monitoren op schade en doorboringen. De status van de doorvoeren wordt continu gemonitord en schade real-time geregistreerd. Via een notificatie wordt exact aangegeven waar (in welke ruimte) en wanneer (datum/tijdstip) de schade is ontstaan. Dat levert enorm veel voordelen op. Zo worden onbedoelde schades direct gesignaleerd. Tevens behoren periodieke en tijdrovende inspecties tot de verleden tijd.

“Slimmer beheer is óók in gebouwen sterk in opkomst en geeft nog volop win-win kansen voor gebouwbeheerders en dienstverleners in meerdere marktsegmenten. Deze klantoplossing is een krachtige combinatie van kwaliteitsverbetering én effectiever beheer, inspelend op een actueel vraagstuk”, aldus Wisse Hummel, manager New Business Equans.

Ontdek meer over Senbased