Instructie aflezen meterstanden

Headerlegionella1440x680gespiegeld

Meestal lezen wij de meterstand op afstand voor je uit en hoef je zelf niets te doen. Toch kan het zijn dat wij een keer vragen om jouw meterstand door te geven, bijvoorbeeld als je gaat verhuizen. Daarom vertellen we je graag waar je jouw meter kunt vinden en hoe je de meterstand afleest.

Let op: deze instructie is geschreven voor een warmtemeter van het merk Kamstrup.

Locatie warmtemeter
De warmtemeter en de warm tapwatermeter zitten op de aanvoerleidingen van warmte of bovenop de afleverset (grijze box). Deze vind je in de meterkast of berging van jouw woning.

Jouw meternummer controleren
Het meternummer is een 7- of 8-cijferige code. Aan dit nummer herkennen wij de meter. Om zeker te weten dat je de meterstanden van de juiste meter aan ons doorgeeft, vragen wij je eerst het meternummer te controleren. Is die gelijk aan het meternummer in ons bericht? Dan is het de juiste meter.

De meterstanden aflezen
Op het display van de warmtemeter vind je de huidige meterstand. Deze bestaat in totaal uit 7 cijfers, waarvan 3 achter de komma en wordt weergegeven in Giga Joule [GJ]. Wij vragen je alle weergegeven cijfers te noteren op het (verhuis)formulier