Instructie meterstanden doorgeven van Ista meter

Headerlegionella1440x680gespiegeld

Meestal lezen wij de meterstand op afstand voor je uit en hoef je zelf niets te doen. Toch kan het zijn dat wij een keer vragen om jouw meterstand door te geven, bijvoorbeeld als je gaat verhuizen. Daarom vertellen we je graag waar je jouw meter kunt vinden en hoe je de meterstand afleest.

Let op: deze instructie is geschreven voor een warmtemeter van het merk Ista.

Locatie warmtemeter
De warmtemeter zit op de aanvoerleidingen van warmte. Deze vind je in de meterkast of berging van de woning.

Jouw meternummer controleren
Het meternummer is een 9-cijferige code. Aan dit nummer herkennen wij jouw meter. Om zeker te weten dat je de meterstand van de juiste meter aan ons doorgeeft, vragen wij je eerst het meternummer te controleren. Is deze gelijk aan het meternummer in ons bericht? Dan is het de juiste meter.

De meterstanden aflezen
Op de warmtemeter zit een drukknop. Met deze knop schakel je tussen verschillende weergegeven waardes op het display van de warmtemeter. De warmte-meterstand wordt weergegeven wanneer je de eenheid Giga Joule [GJ] ziet staan. De warmtemeterstand bevat 3 cijfers achter de komma, wij vragen je alle weergegeven cijfers te noteren op het (verhuis)formulier.

Vragen?

Heb je nog vragen? Onze Warmte-desk is op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 uur bereikbaar via 088 484 0966 (lokaal tarief) of stuur een e-mail naar info@warmte.equans.nl.

Warmte van Equans

Servicedesk

Neem contact op:

Warmte van Equans

Servicedesk