BlackBox security scan

SDO Infrastructure Services

Hoe houd je je systemen veilig voor cybercriminelen en hoe zorg je dat je niet gehackt wordt? En wat speelt er zich allemaal af binnen je IT-netwerk? Een BlackBox is een laagdrempelige scan die snel inzicht geeft in eventuele beveiligingsrisico’s en zwakke plekken in je netwerk. Het is een vorm van de penetratietest (pentest). Zo maak je je organisatie weerbaar tegen online aanvallen.

Wat is een BlackBox?

Een BlackBox haalt kwetsbaarheden binnen je netwerkomgeving naar boven, net als bij een echte aanval van een hacker. Denk hierbij aan algemene kwetsbaarheden, verouderde software of configuratiefouten.

Een BlackBox is een tool die zelfstandig kan worden geïnstalleerd op het netwerk. Een scan brengt vervolgens in kaart welke software of systemen kwetsbaar zijn voor een hack van buiten het netwerk. Na de scan ontvang je een gedetailleerd rapport met de bevindingen en concrete aanbevelingen per kwetsbaarheid.

Waarom een BlackBox?

  • Slimste scanmethodes om de kans op cyberaanvallen te verkleinen
  • Snel inzicht, er is beperkte voorkennis van de IT-infrastructuur nodig
  • Onderdeel van bewijslast voor ISO27001 of privacywetgeving (AVG)
  • Rapportage met concrete aanbevelingen wordt samen besproken
  • Kwetsbaarheden worden snel gevonden zonder dat ze de netwerkveiligheid in gevaar brengen
vulnerability management

Hoe werkt het?

  1. Vraag een BlackBox aan via ons formulier of onze contactpersonen. Na aanlevering van een aantal gegevens stellen we een overeenkomst op voor de uitvoering van de scan.
  2. Een Equans specialist komt langs en installeert de BlackBox of het pakket wordt met een instructie per post toegezonden. We maken afspraken over de voorwaarden en toegang tot je netwerk.
  3. Uitvoering BlackBox test. Deze vindt plaats op afstand op een gezamenlijk gekozen moment, zonder dat je hier als organisatie hinder van ondervindt.
  4. Rapportage van de bevindingen, risico’s en concrete aanbevelingen om issues op te lossen of te verbeteren.

Interesse in het laten uitvoeren van een BlackBox pentest?

Onze specialisten van CID van Equans Digital denken graag met je mee over de inzet van een BlackBox. Via dit formulier kun je een security scan aanvragen voor jouw organisatie. 

Vraag vrijblijvend een offerte op
Cybersecurity Mens

Liever direct contact?

Heb je vragen of wil je meer informatie over de BlackBox scan? We denken graag met je mee! Neem vrijblijvend contact op.

Václav Volf

Salesmanager Cybersecurity, Infrastructure en Datacenter (CID)

Neem contact op:

Václav Volf

Salesmanager Cybersecurity, Infrastructure en Datacenter (CID)