Smart Building

  • Oplossingen voor aansturing, besturing en inzicht
  • Integrale werkwijze voor het beste resultaat
  • Slimmer, robuuster & duurzamer
Digitalisering 72 Dpi

Een smart building is gericht op inzicht, comfort, (gebruiks)gemak.

Een slim gebouw is een gebouw dat connect met de primaire processen van de klant. Het slimme gebouw faciliteert, anticipeert en genereert een ideale werkplek voor de gebruiker van het pand. De uitdaging van de huidige techniek is niet of het technisch mogelijk is, maar hoe er zoveel mogelijke toegevoegde waarde gecreëerd wordt uit deze nieuwe technieken.

Hierbij is de techniek altijd ondersteunend aan het primaire proces van onze klant. Onze focus ligt hierbij op inzicht, comfort en (gebruiks)gemak. Ontdek op deze pagina de mogelijkheden, onze projecten én kom vrijblijvend in contact.

 

Kom vrijblijvend in contact
  • 200+ professionals
  • 20+ programmeertalen
  • xx projecten
Radboudumc Oktober 2021 Hoofdgebouw 3

Gebouw van de toekomst

Stel je voor: je komt aanrijden bij de slagboom en op basis van je kenteken krijg je de route naar de gereserveerde parkeerplek te horen. Vervolgens loop je het gebouw binnen en ontvang je de route naar de vergaderzaal. Je collega krijgt een melding op zijn smartphone dat je in de vergaderzaal zit te wachten. Vanaf de smartphone beheer je ondertussen de zonwering in de vergaderzaal.

De beheerder heeft realtime inzicht in de bezetting van het gebouw en kan de drukte voorspellen. Hierop kan hij de schoonmaakroute afstemmen. Ook is er voorspellend beheer voor onderhoud mogelijk. Hierdoor wordt er tijdig onderhoud gepleegd en ondervinden gebruikers hier zo min mogelijk hinder van.

Zo zien wij het gebouw van de toekomst voor ons. Het klinkt misschien als toekomstmuziek, echter veel is al mogelijk.

Onze oplossingen

Hieronder zijn een aantal van onze oplossingen uitgelicht. Heb je een specifieke wens of vraag, neem dan gerust contact op met onze specialist voor meer informatie.

Workplace management

Deze oplossing stelt de gebruiker van het gebouw in staat om een lege vergaderruimte te vinden, een vrije werkplek of een collega die ergens in het gebouw zit terug te vinden.

Smartroom solution

Smartroom solution stelt de opdrachtgever in staat om inzicht te krijgen welke ruimtes worden gebruikt en welke niet. Dit stelt bijvoorbeeld de schoonmaker in staat om alleen die ruimtes schoon te maken die gebruikt worden.

Performance monitoring

Deze oplossing stelt de eigenaar van het gebouw in staat om de bestaande assets beter in te zetten om onder andere energieprestaties te verbeteren en duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

Onze aanpak

Ongeacht de grootte van het gebouw, het doel of de toepassing: Met onze uitgebreide portfolio van automatiserings- en besturingssystemen voor gebouwen kunnen we een automatiserings- en besturingsoplossing perfect afstemmen op de individuele behoeften van elk project. Openheid en flexibiliteit zijn het uitgangspunt voor al onze systemen.

Zo maken open communicatieprotocollen een eenvoudige integratie met andere systemen mogelijk en de mogelijkheid om later te moderniseren. Het combineren van elektrische en HVAC-systemen in een uitgebreide, multidisciplinaire aanpak en het ontwerpen voor betrouwbaarheid - dit is hoe perfecte plaatsen werkelijkheid worden.

Stockfoto Team Meeting Digitale Tekeningen 72 Dpi
Stockfoto Team Meeting Digitale Tekeningen 72 Dpi

WTC Amsterdam wordt Smart Building ready

Vanuit een duidelijke visie is in 2015 gestart met het opzetten van een integraal gebouwmanagementsysteem. Doel: Om vanuit verschillende autonome systemen tot een integraal platform te komen, welke het comfort verbeterd, het energieverbruik reduceert, de betrouwbaarheid verhoogd en veiligheid borgt.

Hiermee is het WTC Amsterdam inmiddels Smart Building ready en werkt het WTC in stapjes aan een slimmer en duurzamer gebouw.

Meer informatie over dit project

Meer weten?

Voor meer informatie over automatiseringsoplossingen neem contact met ons op.

Neem contact op: