SDO Vulnerability Management Veiligheid

Voorkom misbruik van mogelijke kwetsbaarheden in software en IT-systemen

16 mei 2022

Hackers zoeken naar fouten en lekken in de software die je gebruikt, zogenaamde kwetsbaarheden of vulnerabilities. Naast een goed security beleid en bewustwording onder medewerkers is een goede technische verdedigingslinie dus van groot belang. En nu steeds meer bedrijven in de cloud werken, is de vraag of je servers juist geconfigureerd zijn en voorzien zijn van up-to-date software. Is dat niet het geval, kunnen hackers ongewild rondsnuffelen in bedrijfsgevoelige informatie zonder dat dit wordt opgemerkt. Zwaktes in je systeem en netwerk wil je dus voorkomen. Software van Qualys biedt hiervoor uitkomst.

Met Vulnerability Management (kwetsbaarhedenbeheer) van Equans Cybersecurity Infrastructure en Datacenter breng je de cyberrisico's en kwetsbaarheden van je IT- en OT-systemen in kaart. De software van Qualys scant en monitort netwerken, servers, systemen en cloudomgevingen continu op technische kwetsbaarheden. Je krijgt daarmee inzicht in en prioritering van de kwetsbaarheden. Daarmee kun je softwarekwetsbaarheden verminderen en jouw IT- en OT-beveiliging effectief verbeteren.

Proactief herstel

Bij bijvoorbeeld een afwijking, certificaten die gaan verlopen, nieuw gevonden kwetsbaarheden of bij upgrades en downgrades van software genereert het systeem een alert. Zo heb je direct risico’s in kaart en kun je de juiste actie ondernemen. Daarnaast is er een dashboard beschikbaar voor inzicht.

Door de alerts en 24/7 ondersteuning vanuit Equans, kun je effectieve maatregelen nemen om de risico's op schade te beperken en inbraak te voorkomen. En een cyberaanval helemaal uitsluiten kan bijna geen enkele organisatie, maar met een goed Vulnerability Management-proces worden je systemen en daarmee je kostbare data continu beveiligd.

 

Lees meer over bescherming tegen cybercrime

Partnership Qualys & Equans

Qualys is marktleider op het gebied van Vulnerability Management. Equans ondersteunt klanten al jaren met de software van Qualys. We bundelen onze krachten en expertise om klanten op weg te helpen naar meer weerbaarheid bij cybersecurity.

Lees meer op Qualys.com