Nieuwste klantenoplossingen energietransitie

Smart Grid Flevoland

'Practice what you preach'

Hieronder vind je een selectie van deze nieuwste klantoplossingen op het gebied van de energietransitie. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw business? Neem dan contact met ons op.

Mobiele energie concept

Het mobiele energie concept omvat de laadinfrastructuur die speciaal ontwikkeld is voor de transportwereld. Wij hebben dit concept onder andere toegepast in samenwerking met ZES.

ZES introduceert een nieuw vervoerssysteem voor de verduurzaming van de binnenvaart en short sea. Dit gebeurt met een voor iedereen toegankelijke infrastructuur voor emissieloos varen. Schoon, klimaatneutraal en klaar om de competitie met fossiele brandstoffen aan te gaan. ZES biedt hiervoor een volledig producten- en dienstenpakket dat is gebaseerd op verwisselbare batterijcontainers met groene stroom, laadstations, technische ondersteuning en een innovatief betaalconcept voor scheepseigenaren.

ZES is opgericht door de bedrijven ING, energie- en technisch dienstverlener Equans, maritiem technologiebedrijf Wärtsilä en het Havenbedrijf Rotterdam. Het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat ondersteunt dit initiatief.

Lees hier meer over ZES
Still Omwisselen 1920X1080 RGB
Batterybox2

Battery Box

Wil jij flexibele energiesystemen inzetten voor jouw organisatie? Energiesystemen, die ook nog eens de duurzame ambities van jouw organisatie stimuleren? En tevens een oplossing bieden op het gebied van energie als er (tijdig) onvoldoende netcapaciteit aanwezig is? Dan is de Battery Box van Equans dé oplossing. Inzetbare energie waar en wanneer je maar wilt. De lithium Ion accu’s van de Battery Box kunnen tot wel 600kW energie opslaan uit zon, wind, vaste net of een aggregaat. 

Lees hier meer over de Battery Box

Ons ontwikkelteam kijkt altijd naar nieuwe mogelijkheden en kansen om onze toekomst ‘slimmer’ in te richten. We spelen daarbij in op actuele vraagstukken.

Richard Beekhuis
Energy Flexibility Manager Equans

PowerBooster

Het Nederlandse elektriciteitsnet komt langzaam onder druk te staan. Netproblemen ontstaan enerzijds door de toename van duurzame energiebronnen, anderzijds door verduurzaming van warmtevoorziening, mobiliteit en uitbreiding van bedrijfsactiviteiten. Op bepaalde plekken kan het netwerk het soms niet meer aan.  (netcongestie). Verduurzamingsinitiatieven komen daardoor abrupt ‘on hold’ te staan. Herken jij dit probleem? De PowerBooster van Equans biedt de oplossing!

Lees hier meer over de PowerBooster
EQUANS Powerbooster
Circulair Unit On Rooftop

Circulaire restwarmte

Circulair is een innovatieve transitietechniek waarbij restwarmte uit de afvoerlucht hergebruikt wordt voor de warmtevraag. Het principe is eenvoudig: de luchtafvoer-kanalen worden aangesloten op de Circulair-unit op het dak. De restwarmte uit de ventilatielucht wordt hergebruikt als bron voor een hoge temperatuur warmtepomp. Met de restwarmte als input maakt de warmtepomp centraal cv- en warm tapwater (tot 80ºC). Dit betekent een besparing tot wel 50% op het gasverbruik, zonder grote ingrepen. 

Lees hier meer over Circulair

Contactgegevens

Meer weten? Neem contact op met onze specialisten.

Team Energie & Netten

Neem contact op:

Team Energie & Netten