Big Battery Box

  • De hybride stroomvoorziening van de toekomst
  • Dé oplossing als er onvoldoende netcapaciteit is
  • Als tijdelijk snellaadstation óf bij grootschalige bouwprojecten
B04 05 2020 116

Wil jij flexibele energiesystemen inzetten voor jouw organisatie?

Energiesystemen, die ook nog eens de duurzame ambities van jouw organisatie stimuleren? En tevens een oplossing bieden op het gebied van energie als er (tijdig) onvoldoende netcapaciteit aanwezig is? Dan is de Big Battery Box van Equans dé oplossing. Inzetbare energie waar en wanneer je maar wilt. De lithium Ion accu’s van de Big Battery Box kunnen tot wel 600kW energie opslaan uit zon, wind, vaste net of een aggregaat. 

Dé oplossing als er onvoldoende netcapaciteit is

De Big Battery Box is een innovatief project in samenwerking met Bredenoord. De expertise van Bredenoord in flexibele inzetbare energiesystemen in combinatie met de kennis van Equans op gebied van hoogspanning, aansluitingen en dataverwerking heeft geresulteerd in de Big Battery Box. De ideale oplossing op plaatsen waar onvoldoende netcapaciteit aanwezig is, opslagcapaciteit noodzakelijk is en duurzaamheid een hoge prioriteit heeft.

Batterybox2
B04 05 2020 128

Als tijdelijk snellaadstation óf bij grootschalige bouwprojecten

De Big Battery Box is gemakkelijk en breed in te zetten. Niet alleen bij grootschalige bouwprojecten, maar ook als snellaadstation voor elektrische auto’s tijdens evenementen. Of als noodstroomvoorziening van jouw bedrijfspand die niet alleen stroom levert, maar ook opslaat. Wanneer je gebruik maakt van zonnepanelen is de Big Battery Box ideaal om overtollige energie op te slaan om op een later moment deze energie weer te gebruiken. En omdat het net variabele prijzen hanteert, is het mogelijk om de stroom terug te leveren op het moment dat de prijzen gunstiger zijn. Zo bespaar je pas echt op uw energiekosten!

Voordelen op een rij

  • De container is makkelijk te vervoeren en te plaatsen
  • Plug & play: makkelijk aan te sluiten en te bedienen. Daardoor ook ideaal bij tijdelijke projecten zoals evenementen.
  • Haalt energie uit zon en wind
  • Kan opladen en ontladen binnen één uur
  • Snel & stil: ideaal toepasbaar op stedelijke bouwplaatsen of in Natura2000-gebieden
  • Voor nog meer power; de boxen zijn aan elkaar te koppen

Contactgegevens

Meer weten? Neem contact op met onze specialist.

Richard Beekhuis

Energy Flexibility Manager

Neem contact op: