Datacenter Services

 • Zeer hoge beschikbaarheid van 99,982%
 • Energiezuinige datacenters in Nederland
 • Werk samen met de specialisten van Cybersecurity, Infrastructure en Datacenter (CID)
Datacenter Services

Overheden, universiteiten, zorginstellingen en het bedrijfsleven digitaliseren sneller dan gedacht. Online dienstverlening, cloudtoepassingen en thuiswerken hebben een boost gekregen. Deze digitale transformatie en de bijbehorende datagroei vragen om een betrouwbare, schaalbare en beschikbare IT-infrastructuur én om robuuste, veilige en duurzame datacenters.

 • 24/7 beveiliging en bewaking
 • Duurzaam door groene energie en energiezuinige koelinstallaties
 • Ruimte voor digitale groei en snelle schaalbaarheid
datacenter maastricht

Jouw data optimaal beveiligd

Datacenters zijn een onmisbaar fundament voor het faciliteren van de digitale economie en samenleving. Equans beschikt over eigen TIER III datacenters met snelle en beveiligde connectiviteit én een zeer hoge beschikbaarheid van 99,982%.

De datacenters voldoen aan strenge milieu- en veiligheidseisen. De datacenters zijn energiezuinig door het gebruik van state-of-the-art installaties voor koeling en energie. Met onze schaalbare housingfaciliteiten in de vorm van racks in Shared Suites en Private Suites, aangevuld met onze dienstverlening voor jouw virtuele datacenter, zijn je bedrijfskritische data en apparatuur 24/7 in goede handen.

Housing op maat

Equans kan alle connectiviteit volledig voor je verzorgen. De opties voor het huren van geconditioneerde serverruimte in onze datacenters zijn:

Private suite

Een eigen ruimte met dichte wanden en eigen toegangsdeur. Afhankelijk van de grootte van de suite reserveren wij een maximaal vermogen. Ondersteuning bij de lay-out van je suite (racks en corridor) voor optimale energie en efficiënte koeling. Twee spanning sloffen per rack is verplicht. Portal based besturings- en bewakingssysteem geeft je inzicht in onder meer camerabeelden, energieverbruik, luchtvochtigheid en temperatuur.

Racks in Shared Suite

Huur van een of meerdere 42U standaard server racks met eigen slot. Elk rack is voorzien van 2 spanning sloffen voor maximaal 6kW. Het rack bevindt zich op een gedeelde datavloer.

Eigen virtueel datacenter

Steeds meer klanten concentreren zich op hun core business en outsourcen de hardware in het datacenter aan Equans, waarmee ze een virtueel datacenter creëren. Wij ontzorgen je en garanderen dat je IT-apparatuur in topconditie blijft. Onze dienstverlening bestaat onder meer uit: Inbouwen of uitbouwen apparatuur, patching van UTP- en glasvezelkabels, verwisselen harde schijven en resetten apparatuur.

De kracht van Equans

Uitval van je IT-systemen door welke oorzaak dan ook leidt tot productie- en inkomensverlies. In onze datacenters zijn je systemen en data veilig en continu beschikbaar.

De engineers én energiedeskundigen van Equans hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen, bouwen, installeren en renoveren van datacenters. Die expertise hebben zij ook ingezet bij de bouw van onze eigen TIER III datacenters. Alle technische, veiligheids- en milieueisen zijn doorvertaald naar betrouwbare, efficiënte en energiezuinige installaties voor koelen en energie. Alle ruimtes zijn optimaal geconditioneerd én fysiek en elektronisch beveiligd. Onze gecertificeerde datacenters Equans Datacenter Maastricht-Airport en Landgraaf voldoen aan de TIER III classificatie.

Beschikbaarheid

Het Equans datacenter is ontworpen op basis van de TIER III classificatie van het Uptime Institute. Alle voorzieningen zijn redundant uitgevoerd. Op jaarbasis garanderen wij je een uptime van 99,982% garanderen. Dit percentage wordt niet beïnvloed door gepland onderhoud.

Connectiviteit

 • Onze datacenters zijn carrierneutraal. Vanuit ons datacenter kun je met een groot aantal wereldwijde carriers een snelle en veilige verbinding met het internet en alle nationale en internationale netwerken van glas- en IP-providers realiseren.
 • De datacenters beschikken over drie fysiek gescheiden Meet Me Rooms. Hier komen de verschillende glas- en IP-carriers binnen via twee gescheiden tracés. Vanuit de Meet Me Rooms worden de verbindingen gelegd naar de racks en de suites. Dit gebeurt onder verantwoordelijkheid van gecertificeerde engineers van Equans.
 • Je realiseert redundantie als je gebruik maakt van meerdere providers en geografisch gescheiden connectivity-paden. Ook binnen het datacenter zijn er gescheiden tracés mogelijk.

Duurzaamheid

 • De groene stroom voor de datacenters wordt geleverd conform het Equans Groencertificaat. Voor de energie-efficiency maken wij 70% van de tijd gebruik van buitenluchtkoeling. De datacenters kennen een Power Usage Effectiveness (PUE) van 1.3.
 • De datacenters van Equans zijn aangesloten bij de Green Grid en de EU Code of Conduct for Data Centers.

 

Koeling

In de geconditioneerde suites reguleren wij de lucht met redundant uitgevoerde koelinstallaties en vrije luchtkoeling. De temperatuur in de koude gang wordt constant gehouden op 26C (+/- 2C) met een relatieve luchtvochtigheid tussen 30 en 70%. De warme en koude gangen zijn gescheiden (compartimentering) en blindplaten bij de ongebruikte posities in de racks voorkomen vermenging van warme en koude lucht.

Veiligheid

 • Onze datacenters zijn uitgerust met een uitgebreide 24/7-bewaking. Het gebouw is ingedeeld in beveiligingszones (schillen) met gelaagde en redundante fysieke én elektronische beveiliging via onder meer toegangscontrolesystemen, camerabewaking en bewegingsmelders. De vloeren van de serverruimtes zijn beschermd tegen electric static discharges.
 • Onze datacenters hebben een eigen brand- en bliksembeveiliging en een ingenieus vochtdetectiesysteem.

Energie

 • Het benodigde vermogen komt van de meest groene stroom met het Equans Groencertificaat. Bij uitval kan het datacenter naadloos volkomen zelfstandig opereren. Via twee gescheiden transformatoren, accubatterijen, noodstroomaggregaten (NSA's) en Uninterrupted Power Supply (UPS) garanderen wij de continuïteit van de dienstverlening. Bovendien bewaken wij 24/7 de kwaliteit van de geleverde energie.
 • In de suites kunnen wij racks plaatsen met aansluitingen oplopend van 3kW tot 20 kW. De totale energievoorziening en het benodigde koelvermogen van het datacenter Maastricht-Airport is ontworpen voor een maximaal afgenomen IT-vermogen van 1200 kW.

Andere oplossingen

Heb je andere vraagstukken op het gebied van digitalisering en IT? CID van Equans Digital heeft alles in huis om je te ontzorgen. 

Cybersecurity Infrastructure
security

Meer informatie?

Een beveiligde, beschikbare en betrouwbare IT-infrastructuur? Wij helpen je graag! Neem vrijblijvend contact op.

Václav Volf

Salesmanager Cybersecurity, Infrastructure en Datacenter (CID)

Neem contact op:

Václav Volf

Salesmanager Cybersecurity, Infrastructure en Datacenter (CID)