Nieuwbouw Amphia Ziekenhuis 2019

Consortium FourCare tekent vervolgovereenkomst met Amphia voor verbouw locatie Oosterhout en Breda

29 november 2022

Onlangs ondertekenden consortium FourCare en Amphia een vervolgovereenkomst voor de gefaseerde renovatie van twee afdelingen in het Amphia ziekenhuis in Breda en de transformatie van een gebouw van Amphia in Oosterhout. De overeenkomst is een vervolg op de overeenkomst voor de renovatie van Amphia Breda. Na de renovatie kan Amphia dankzij een multidisciplinair concept nog betere zorg bieden aan patiënten in en om Breda.

Vanuit een intensieve samenwerking naar toekomstbestendige zorg
Met het tekenen van de overeenkomst wordt een vervolg gegeven aan de samenwerking die zeven jaar geleden begon met de nieuwbouw van Amphia. Deze werd verlengd met de renovatie van het bestaande gebouw van Amphia aan de Molengracht in Breda. De renovatie omvatte 35.000m2 en startte in 2019. Jasper Meijer, projectdirecteur vernieuwbouw Amphia: “Al zeven jaar werken wij soepel samen met FourCare. We zorgen gezamenlijk dat we de planning halen en dat de kwaliteit blije gebruikers oplevert. Naast hun kennis en kunde weten zij dat verbouwen in een omgeving waar dagelijks patiënten aanwezig veel vraagt. FourCare was voor ons dan ook wederom de partij voor de renovatie in Breda en transformatie in Oosterhout.” De nieuwe opdracht omvat de renovatie van de afdelingen Orthopedie en Kaakchirurgie en de functiewijziging van de huidige dialyse-afdeling in Amphia Breda. Ook transformeert FourCare een gebouw van Amphia in Oosterhout. Hier komen gefaseerd en verdeeld over 7.000 m2 verschillende poliklinieken voor onder meer KNO, Dermatologie, Chirurgie, Radiologie, Kindergeneeskunde, Gynaecologie, Cardiologie, Longgeneeskunde en Oogheelkunde.

Renoveren terwijl het ziekenhuis continu open is
FourCare draagt nu zorg voor de geïntegreerde en duurzame renovatie, met een totaaloppervlakte van 9.600 m2. Equans en Unica verzorgen de technische dienstverlening, Van Wijnen en Trebbe nemen het bouwkundige deel voor hun rekening. Dimitri Veldhoen adjunct-directeur bij Trebbe, verheugt zich op de voortzetting van de samenwerking. “Het is mooi dat we na de opdracht voor de omvangrijke renovatie van het bestaande ziekenhuis in Breda, deze vervolgovereenkomst kunnen tekenen. Ik zie dit als een compliment en vind het een eer dat we onze samenwerking vanuit FourCare en met Amphia mogen voortzetten.”

De engineering van de renovatie is inmiddels gestart. Naar verwachting starten de werkzaamheden in het eerste kwartaal van 2023. Als alles volgens planning verloopt, dan levert FourCare de renovatie medio 2024 op. Tijdens de verbouw blijft het ziekenhuis continu open en kunnen patiënten erop rekenen dat Amphia de beste zorg blijft bieden.

Renovatie van het Amphia Ziekenhuis: Opereren onder één dak

Als onderdeel van consortium FourCare (een samenwerking van Equans, Trebbe, Unica en Van Wijnen) renoveren we de bestaande Amphia ziekenhuislocatie aan de Molengracht in Breda. De renovatie gaat nu een nieuwe fase in en het ziekenhuis is intussen volop in gebruik.

 

 

Lees meer over de renovatie
Elkerliek ziekenhuis