21057 ENG PROJECTFILM LEIMUIDERBRUG 210624.00 01 48 21.Still007

Blijvende aandacht voor integriteit

03 mei 2021

De afgelopen jaren zijn er voor Equans diverse activiteiten uitgevoerd in het kader van integriteitsmanagement. Periodiek worden deze activiteiten geëvalueerd. Deze evaluatie biedt input voor komende activiteiten en het doorvoeren van aanpassingen om bijvoorbeeld de effectiviteit van de activiteiten te verbeteren. Een van de uitkomsten van deze periodieke evaluatie is de wens om de effectiviteit van het integriteitsmanagementprogramma te verbeteren over het gehele bedrijf.

Omdat Equans een regionaal verspreid bedrijf is, is het betrekken van alle medewerkers bij organisatie brede thema’s uitdagend. Dit geldt ook voor het thema integriteit. Eind 2019 is daarom het startsein gegeven voor het nieuw geformeerde netwerk van integriteitsambassadeurs waarmee in elk (regio) bedrijf een medewerker (ambassadeur) direct betrokken is bij het thema integriteit.

Blijvende aandacht
Integriteit is een thema dat om blijvende aandacht vraagt en is een absolute randvoorwaarde voor onze dienstverlening. Als bedrijf en maatschappij hebben we daarbij bepaalde waarden die we na willen leven. Aan de hand van deze maatstaven bepalen we wat moreel wel en niet aanvaardbaar is. Met het netwerk willen wij de effectiviteit van de activiteiten voor het thema integriteit verbeteren tot in de hele Equans organisatie.

Ambassadeurs voor integer handelen
Er zijn 8 integriteitsambassadeurs toegewezen aan de (regio)bedrijven, die op basis van de bestaande regelingen en afspraken samenwerken om integer handelen verder te verankeren. Het aanstellen en inrichten van een netwerk is de volgende stap in integriteitsmanagement binnen Equans. Een integriteitsambassadeur zorgt voor betrokkenheid, samenwerking, inspiratie en daadkracht om integer handelen binnen Equans te stimuleren en te borgen.

De belangrijkste taken van het netwerk en de ambassadeurs zijn:

  • Borgen van de regels en afspraken rondom integer handelen binnen de (regio)bedrijven;
  • Realiseren van een minimum niveau aan integriteitsmanagement en communicatie hierover;
  • Delen van kennis over integer handelen, integriteitsmanagement en integriteitsschendingen;
  • Vraagbaak zijn voor collega’s over integer handelen;
  • Begeleiden van integriteitsworkshops en –trainingen;
  • Doorontwikkelen van integriteitsmanagement.

 

Meer weten over dit onderwerp? Bekijk eens de pagina over MVO!

Ook interessant