21057 ENG PROJECTFILM LEIMUIDERBRUG 210624.00 01 48 21.Still007

Equans sponsort duurzame ambities Solar Team Eindhoven

13 september 2021

Equans is trotse sponsor van Solar Team Eindhoven. Op 10 september presenteerde het team de nieuwe zonneauto: Stella Vita. Dit rijdend huis op wielen is zelfvoorzienend in termen van energie en onafhankelijk van de laadinfrastructuur. Equans leverde als sponsor de energie op de werkplaats en de technische voorzieningen.

Solar Team Eindhoven is een studententeam van TU Eindhoven dat de afgelopen vier edities het wereldkampioenschap voor zonne-auto’s won. Dit jaar gaat het team een stap verder met een nieuwe vorm van mobiliteit. Om de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen en internationaal aandacht te vragen voor de energietransitie, reist het rijdend huis op wielen komende maand naar Zuid-Spanje. Deze doelen op gebied van mobiliteit en energie liggen in lijn met de ambitie van Equans: leider zijn in duurzame verandering.

Genoeg energie voor rit en comfort
De zonneauto laat zien dat rijden op zonne-energie veel mogelijkheden biedt. De grootte bracht ook nieuwe uitdagingen met zich mee. De opgewekte energie wordt gebruikt voor zowel rijden als leven. In Stella Vita genereert genoeg energie om te rijden, een douche te nemen, televisie te kijken of een kopje koffie te zetten. Volledig zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen op het dak.

Duurzaam bouwen op Brainport Industries Campus
Stella Vita is ontwikkeld op de werkplaats de Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven. Hier kon het Solar Team gebruik maken van de duurzame voorzieningen op de campus in de vorm van sponsoring. Via BIC Utility zorgt Equans voor de reguliere voorzieningen als verlichting, warmte, koude, elektriciteit, water en ventilatie in de centrale ruimtes. Ook de technische voorzieningen en benodigdheden van het team worden door Equans gesponsord.

Relevant nieuws

FourCare levert nieuw Radboudumc op

Equans maakt stappen in de digitalisering van maintenance samen met PlanRadar