21057 ENG PROJECTFILM LEIMUIDERBRUG 210624.00 01 48 21.Still007

Op weg naar zero-emissie mobiliteit voor Equans

03 mei 2022

Equans wil in 2030 CO2-neutraal zijn. Onze bedrijfsauto’s veroorzaken veruit het grootste deel van die uitstoot. We zetten daarom in op elektrische alternatieven voor brandstofauto’s, zodat ons vervoer in de toekomst optimaal aansluit bij onze visie, doelstellingen en manier van werken.

Steeds meer steden en gemeentes krijgen zero-emissiezones. Een deel van onze klanten is gevestigd op plekken, die we vanaf 2025 niet meer kunnen bereiken met onze huidige brandstofauto’s. Equans zoekt constant naar milieuvriendelijke alternatieven van transport. Vorig jaar kwamen de eerste modellen elektrische bestelauto’s met voldoende actieradius op de markt. Ook zien we een toenemend aanbod in licht elektrische bedrijfsauto’s. Voor Equans hét moment om hierop in te zetten.

Minder sjouwen met materialen
“Als pilot rijden we bij Universiteit Maastricht met een volledig elektrische Goupil”, vertelt Mobiliteitsmanager Ronald de Hoog. “En bij Chemelot, op de locatie Sittard, testen we een elektrische bakfiets. De eerste bevindingen zijn erg positief. Het grote voordeel van de bakfiets is dat monteurs ermee tot ín de loods mogen komen. Dat scheelt veel sjouwen met materialen.” De afmetingen van de Goupil zijn passend voor de werkzaamheden en bieden de monteurs de mogelijkheid alle benodigde materialen en gereedschappen voor een klus mee te nemen. “Op de marinebasis in Den Helder testten we de Spijkstaal. Met een actieradius van zo’n honderd kilometer is deze elektrotrekker bij uitstek geschikt voor overdekt vervoer op een groot terrein.”

Auto met zonnepanelen
Bij steeds meer van onze bedrijven rijden monteurs met een elektrische bestelauto. De wagens zijn ingericht met 100% aluminium kasten en kunststof zijwanden. Deze materialen garanderen een langere levensduur en zijn uiteindelijk ook geschikt voor hergebruik. Ook is iedere wagen voorzien van op maat gemaakte producten. Eén auto is zelfs uitgerust met zonnepanelen, waarbij de monteur dan beschikt over een stopcontact. “Met de ervaringen die we opdoen, kijken we hoe elektrisch rijden in de praktijk werkt”, besluit Ronald.

De komende jaren bouwt Equans het aantal elektrische auto’s verder uit, zodat we ook in de toekomst ons werk kunnen blijven doen, zonder uitstoot.

 

Meer weten over dit onderwerp? Bekijk eens de pagina over MVO!

Ook interessant