21057 ENG PROJECTFILM LEIMUIDERBRUG 210624.00 01 48 21.Still007

Samen Altijd Veilig met Equans (SAVE)

02 februari 2022

Veiligheid staat bij Equans altijd voorop. Daarnaast is digitalisering een van onze pijlers. Deze twee belangrijke thema’s hebben we gecombineerd in de SAVE App! Hierin melden medewerkers veiligheidsmeldingen snel en makkelijk. SAVE staat voor Samen Altijd Veilig met Equans.

In de SAVE App applicatie doen al onze medewerkers op een laagdrempelige manier veiligheidsmeldingen. Direct en makkelijk via hun telefoon, tablet of laptop. “Medewerkers melden incidenten, ongevallen, onveilige situaties en gevaarlijke handelingen in de app”, vertelt Laura Slop, Veiligheidskundige bij Equans. “We hadden al een laagdrempelige manier om meldingen binnen te krijgen, maar deze app sluit beter aan bij de laatste technologische ontwikkelingen.” De app leent zich ook om constateringen (zoals zaken die bijna fout gingen of verbetervoorstellen), veiligheidsinspecties en toolboxen te registreren.

Elke dag veilig naar huis
De veiligheidskundigen van Equans zien op een eigen dashboard alle meldingen overzichtelijk in één systeem. Zij kunnen in dit systeem ook meldingen voorzien van extra informatie en de opvolging van acties monitoren. Ook is een dashboard (Power BI) ontwikkeld, waarmee de gehele organisatie alle KPI’s kan inzien. Laura vult daarop aan: “Zo leren we van incidenten en ongevallen en zorgen we er met elkaar voor dat iedereen elke dag weer veilig en gezond naar huis gaat.” Equans verbetert de SAVE App continu, zodat hij optimaal aansluit op de (veranderende) vraag vanuit het bedrijf.

De mogelijkheden van de SAVE App:

  • Een onveilige situatie rapporteren.
  • Incidenten of ongevallen melden.
  • Veiligheidsobservaties en -inspecties uitvoeren en/of rapporteren.
  • Kwaliteitsmeldingen doorgeven, zoals een goed idee, klacht of afwijking.
  • Het vervolgtraject van een melding volgen.
  • Een LMRA (Last Minute Risico Analyse) uitvoeren.
  • Een toolbox registreren.

 

 

Meer weten over dit onderwerp? Bekijk eens de pagina over MVO!

Ook interessant