Renewable Energy Hub Flevoland 1996 Fotostudiowierd (002)Klein

Flevoland brengt energie in balans dankzij REF

19 mei 2022

Vandaag is officieel de Renewable Energy Hub Flevoland (REF) gelanceerd. Dit werd gedaan door Bas Pulles, directeur Realisatie Energietransitie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Jop Fackeldey, gedeputeerde van de provincie Flevoland. Tijdens deze bijeenkomst ontving Bas Pulles het bidbook Energie in Balans Flevoland, uit handen van Jop Fackeldey.

Renewable Energy Hub Flevoland

GIGA-Storage, Equans, Circul8 Energy, Smart Grid Flevoland, Solarvation, ACRRES en Wageningen University & Research gaan samen een groene energie-HUB realiseren met als doel om in 2030 één Gigawatt aan duurzame energie te leveren aan de BV Nederland. In de HUB worden wind, zon, batterijen en waterstof gecombineerd. Dit alles wordt in een smart grid met elkaar verbonden. Zo kan er continu stroom geleverd worden aan het net, ook als de zon niet schijnt of de wind niet waait. Meer informatie over het REF vind je op https://www.re-flevoland.nl/.

Energie in Balans

Flevoland wil dé proeftuin van Nederland worden op het gebied van energie en opslag! Om de uitstoot van broeikasgassen flink te verminderen en verdere opwarming van de aarde te voorkomen, is meer duurzame energie nodig. Daarbij gaat het niet alleen om innovatieve manieren van opwekking, maar ook het in balans brengen van vraag en aanbod. Energieopslag speelt hierin een belangrijke rol. Een groot aantal Flevolandse partijen heeft de handen ineen geslagen om deze ambitie waar te maken! De Renewable Energy Hub Flevoland is één van de belangrijkste projecten uit het bidbook. Meer informatie over Energie in Balans en het volledige bidbook is te vinden op https://www.flevoland.nl/wat-doen-we/energie/energie-in-balans.

Over Smart Grid Flevoland

Smart Grid Flevoland, voorheen Windnet Oost-Flevoland, wordt beheerd door Equans. Er zijn 90.000 zonnepanelen, 37 windmolens en een 12 MW-batterij van Giga Storage aangesloten. De zonnepanelen en windmolens wekken per jaar evenveel op als het jaarlijkse verbruik van 160.000 huishoudens.

Meer weten? Lees hier verder op smartgridflevoland.nl