21057 ENG PROJECTFILM LEIMUIDERBRUG 210624.00 01 48 21.Still007

Oktober is Toolboxtober

02 september 2021

Integriteit is een thema dat om blijvende aandacht vraagt en is een absolute randvoorwaarde voor onze dienstverlening. Daarom is er een netwerk van integriteitsambassadeurs waarmee in elk (regio) bedrijf een medewerker (ambassadeur) direct betrokken is bij het thema integriteit. Met het netwerk willen wij de effectiviteit van de activiteiten voor het thema integriteit verbeteren in de hele organisatie.

Er zijn 9 integriteitsambassadeurs toegewezen aan de Equans bedrijven in Nederland, die op basis van de bestaande regelingen en afspraken samenwerken om integer handelen verder te verankeren. Het aanstellen en inrichten van een netwerk is de volgende stap in integriteitsmanagement. Een integriteitsambassadeur zorgt voor betrokkenheid, samenwerking, inspiratie en daadkracht om integer handelen te stimuleren.

Toolboxtober voor integriteit
Alle integriteitsambassadeurs werken met elkaar samen om een jaarprogramma uit te voeren. Een van de activiteiten hierop is het jaarlijks terugkerende Toolboxtober. Veilig werken en integer handelen zijn twee belangrijke onderdelen van onze ‘licence to operate’. De maand oktober is omgedoopt tot Toolboxtober. Het doel van deze maand is om integriteit bespreekbaar te maken in de reguliere Toolbox-meetings. Aan de hand van dilemmakaarten ontvangen de Toolbox-leiders informatie over hoe je integriteit in de dagelijkse praktijk kan bespreken. De maand oktober wordt gebruikt om deze praktische dilemma’s met elkaar te bespreken en te doorleven.

 

Meer weten over dit onderwerp? Bekijk eens de pagina over Integriteit!

Ook interessant