21057 ENG PROJECTFILM LEIMUIDERBRUG 210624.00 01 48 21.Still007

Equans behaalt niveau 2 op Veiligheidsladder

03 mei 2022

Sinds september 2021 is Equans in het bezit van het certificaat Veiligheidsladder, niveau 2. De Safety Culture Ladder, zoals de ladder ook wel heet, stimuleert het veiligheidsbewustzijn in een bedrijf. Het behalen van het certificaat is voor Equans een belangrijke stap in het verder verhogen van de veiligheid.

De Veiligheidsladder is een instrument om veiligheidsbewustzijn, houding en gedrag in bedrijven te meten, waarbij de nadruk ligt op de veiligheidscultuur. Veiligheid is en blijft voor Equans de belangrijkste voorwaarde voor ons werk: altijd en overal. We zijn dan ook trots dat we gelijk niveau 2 op de Veiligheidsladder hebben behaald.

Veiligheids- & Gezondheidsinstructie
In september bezochten auditors van onafhankelijk test- en certificeringsbedrijf DEKRA de Equans- locaties in Oirschot, Den Haag, Schiphol, Amsterdam, Lelystad en Urk. De auditors voerden gesprekken met Projectleiders, Werkvoorbereiders, Veiligheidskundigen en managers. “Onder meer het magazijn in Den Haag viel positief op”, vertelt Edwin Prins, Expert Health & Safety. Volgens het rapport was de locatie opgeruimd, schoon en ordelijk ingedeeld. De medewerkers toonden aan hun proces volledig onder controle te hebben. Ook op Schiphol was alles goed voor elkaar, volgens Edwin: “De auditors waardeerden hoe we medewerkers én bezoekers volledig meenemen in de Veiligheids- & Gezondheidsinstructie.” Ook het feit dat iedereen elkaar aanspreekt op V&G-onwenselijk gedrag werd geroemd.

Samen voor een veilige werkomgeving
Alle Equans-medewerkers waren tijdens de audit open en eerlijk en schuwden niet om kritisch te kijken naar hun eigen handelen. “Daar zijn we enorm trots op”, laat Edwin weten. “Onze eigen houding en gedrag bepalen ons veiligheidsklimaat. Het is mooi dat we samen zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving. Dit certificaat is een prachtige beloning voor de samenwerking aan onze veiligheidscultuur.”

 

Meer weten over dit onderwerp? Bekijk eens de pagina over MVO!

Ook interessant